lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kuhmujäkälä, Lasallia pustulata

Isohirvenjäkälän tavoin (ks. edellinen postaus), kuhmujäkälää on käytetty ennen hätäruokana mm. leivän jatkeena ja keitoissa. Nykypäivän tiedot ja kokemukset jäkälien käytöstä ravintona ovat vähäisiä.

Kuhmujäkälä sisältää vähäisemmin jäkälähappoa moniin muihin jäkäliin verrattuna, joten sitä ei tarvitse liottaa tuhkavedessä ennen syömistä. Siispä se on valmis herkku suoraan pöytään laitettavaksi.

Huomioithan jäkäliä kerätessäsi että ne kasvavat hitaasti, joten poimithan vain sieltä missä sitä on runsaasti ja muista myös jättää osa kasvustosta keräämättä!

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

Suositut tekstit