lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kuusi, Picea abies

Keväiset kuusenkerkät (eli kuusen nuori vaaleanvihreä vuosikasvu) sopii käytettäväksi vihannesten tavoin salaateissa, pataruoissa, juomissa tai sellaisenaan naposteltuna.

Talvisissa kuusenhavuissa on runsaasti C-vitamiinia. Niistä voi tehdä haudutettua "teetä" lisäämällä puoleen litraan kiehuvaa vettä 3 desilitraa vihreitä neulasia ja versoja. Keitä hiljalleen 25 minuuttia.

Rohtokäytössään kuusen pihkaa voidaan käyttää tuhoamaan bakteereja, mistä syystä sitä on käytetty haavojen hoitamiseen. Tuore pihka on parasta, mutta myös kovettunutta pihkaa, jota on hienonnettu, sopii käyttää haavoissa.

Kuvassa pakastettuja kuusenkerkkiä

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

Suositut tekstit