tiistai 10. toukokuuta 2011

Miksi en ole sairastanut flunssaa kolmeen vuoteen ja lopetin pitkäaikaisen allergialääkkeiden käytön

Turvonneet silmät ja vuotava nenä, 20 vuotta väsyttäviä allergialääkkeitä joka kesä ja ei toivoakaan heinäpellossa tai niityllä kävelemisestä.

Viime kesä toi kuitenkin muutoksen; olin vielä kahden vaiheilla apteekin ja lähikaupan välillä: ostaako jälleen apteekista lääkettä vai lähikaupasta chiliä (joka aiheuttaa hetkeksi pienen flunssakohtauksen mutta helpottaa allergiaoireita).

Päädyin chiliin.


Ja käenkaaliin. Nokkoseen. Maitohorsmaan. Maidot ja viljat unohtuivat.

Nyt urheiluseurassa valmentaja hienovaraisesti vihjailee, että seurassa urheillaan puhtain keinoin. Puhtain keinoin eli tässä tapauksessa ilman lisäaineita ja kehoa todella monipuolisesti ravitsemalla tulokset ovat heti rookie-kaudellakin sillä tasolla, että Hemohesit ja Epot käyvät monella mielessä.

Sittemmin olen ajautunut ylikuntoon, melkein pyörtynyt ja satuttanut jalkani pariinkin otteeseen.

Ja joutunut etsimään jälleen uusia keinoja parantaakseni terveyttäni ja suorituskykyäni.

Ja löytänyt niitä, aina lihaliemestä nokkosvitsaan.

Paluu luonnollisempaan elämäntapaan voi alkaa tänään, mutta ei loppua koskaan - enemmän olen löytänyt uusia kysymyksiä kuin vastauksia. Se tästä matkasta tekeekin seikkailun.

5 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Vautsi. Ai nyt ne allergiaoireet sitten hävisi. Vuosi sitten näyit vielä tuhistelevan nenää ja nautiskelevan bee bollenia siedätyshoitona. Nyt jo mennään chilein ja luonnonyrtein eteenpäin. Peukut tälle!

Tiinuliinu kirjoitti...

Hienoa Juha! Onnittelut! Onpa mukava lukea tällaista! :)

Anonyymi kirjoitti...

Samaan pyrin, mutta en tainnut vielä onnistua tänä kesänä. Sorruin jo apteekin lääkkeisiin. Täytyy kokeilla muutaman viikon päästä uudestaan pelkästään luonnon lääkkeiden voimalla.

sanna

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Milloin ajauduit ylikuntoon? Oletko toipunut siitä jo? Millä tavoin hoidit sitä? Antaisitko vinkkejä. Entäs osaatko juoksijana kertoa mikä olisi paras apu ainaiseen penikkavaivaan, joka paranee kylläkin levolla, mutta heti kun juoksee reippaampaa vauhtia alkaa taas kipuiemaan. Kiitos jos jaksat vastata ja auttaa.
Menah

Juha Henrik Rummukainen kirjoitti...

Moi,

Talvella kävi niin, kun treenimäärät vaihteli niin rajusti viikosta toiseen. Olen toipunut siitä nyt ihan levolla.

Penikkavaivoihin ja kaikkiin jalkavaivoihin on auttanut paljasjalkajuoksu tai sen simulointi.

Mielenkiintoinen aihe Menah.

Hae tästä blogista

Suositut tekstit