lauantai 4. kesäkuuta 2011

Mitä juoksijan tulee tietää villiruoasta

Ihmettelen, miksei villiruokia hyödynnetä laajemmin urheilumaailmassa.

Valmentajani kertoi tarinan etiopialaisista olympiaurheilijoista, jotka eivät suostuneet syömään hotelliaamiaista, vaan hakivat pihalta paljain käsin kimpun nokkosia ja vaativat kokin valmistamaan aamiaisen niistä.

Nokkonen on yksi tärkeimmistä kestävyysurheiljan ruoista unohtamatta tuntikausia haudutettua luulientä, jossa on sama kollageenirakenne kuin ihmisen tukikudoksissa (nokkosesta ja luuliemestä tulee muuten erinomainen keitto).

ME-mies ?! Josphat Menjo ja pojat leijonametsällä @ Kimpinen Lappeenranta 020611


Vaihtoehto Gatoradelle olisi tutustua oman elinpiirinsä luontoon ja simuloida tilannetta, jossa eläisi kuin luolamies vuosituhansia sitten: keräten ja jopa metsästäen itse ruokansa.

Lasse Viren, luolamiehet (2) ja etiopialaiset juoksijat osasivat hyödyntää luonnon antimia ja siihen on nykyäänkin meillä kaikilla mahdollisuus, mutta kuinka moni oikeasti hyödyntää paljasjalkajuoksua tai nokkosta?

Lähteet:

1. Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen (Vintage)

2. The 4-Hour Body: An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

Suositut tekstit