keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Pelkopohjaisesta luonnonyrtti-harrastelusta shamaanin ruokapöytään - Kuinka syödä luonnosta ilman kirjatietoutta

Kulkivatkohan esi-isämme metsissä yrttikirjojen ja iPhone-softien kanssa tunnistamassa kasveja?

Tämä on kuitenkin nykypäivää ja ensimmäisiä kysymyksiä, joita kasvien tunnistamiseen liittyy, on pelko väärien kasvien syömisestä.

Olisiko meillä mahdollisuus hyödyntää 2000 villikasvia vuosittain ja toiset 2000 lääkinnällistä kasvia - kuten esi-isämme tekivät?

Tarvitsemmeko Nestlen laittamaan yrtit purkkiin ennen kuin uskallamme syödä niitä? Tai Teemu Selänteen mainostamaan nokkosta?



Vai onko meillä joku muu mahdollisuus hyödyntää takapihamme ruokia ja lääkkeitä?

Ilman kirjoja tai yrttiopasta sen voi tehdä, 99%:sti voit tunnistaa kasvin syötäväksi omilla avuillasi.

Välineet tähän ovat:

1. katselu
2. haistelu
3. maistelu
4. koskettelu
5. intuitio

1. Miltä kasvi näyttää, suojautuuko kasvi esimerkiksi piikein vai voisiko sillä olla myrkyllinen suojautumiskeino?
2. Haistele kasvin tuoksua, onko siinä pistävä tai paha haju?
3. Hankaa kasvia ihoosi ja odota. Sitten huuliisi, tuntuuko pistelyä. Laita osa kasvista kielen alle ja odota jälleen.
4. Miltä kasvi tuntuu käsissä, syötävältä?
5. Käytä sisäistä mikroskooppiasi, osaathan vaihtaa katua kun eteesi tulee humalainen miesjoukkio, samalla periaatteella voit luottaa tuntemuksiisi kasvien suhteen, vaikka tämä taito onkin aikojen saatossa jäänyt taustalle uinumaan.

Hae tästä blogista

Suositut tekstit