keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Suomen luonnon valkosipuli: Karhunlaukka, Allium ursinum


Shamaaniviikonlopun aikana sain kasvatettavaksi harvinaistuvan mutta tärkeän villiyrtin. Karhunlaukkaa maistamalla voisi luulla syövänsä valkosipulia mutta suomalaiseen makuun sopivampana versiona; polte ei ole niin vahva kuin raa'assa valkosipulissa ja kasvia voikin käyttää sellaisenaan ja siitä saa samoja hyötyjä kuin valkosipulista.

Lehmien laiduntaessa metsissä karhunlaukkaa saattoi tavata paljonkin, mutta nykyään sitä löytäessä kannattaa ottaa se pihamaalle kasvamaan. Mitään erityistä hoitoa se ei tarvitse ja leviää helposti tuottaen kesän ajaksi satoa.

Karhunlaukan siemeniä löytää myös alan liikkeistä.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Hei! Kiitos tästä (ja monista muistakin) vinkeistä. Haluan ehdottomasti karhunlaukkaa pihallemme ja aionkin etsiä sen siemeniä heti alkuviikon puutarhamyymäläkierroksella!

Hae tästä blogista

Suositut tekstit