tiistai 7. kesäkuuta 2011

Vastauksia lukijakysymykseen: Suomalaiset shamaaneja ja noitakansaa?

-Hei Juha,
Olen aina silloin tällöin ehtiessäni lukenut blogiasi ja on mahtavaa kuinka paljon tunnut tietävän aiheesta. Mun piti kulkea aina Guatemalaan saakka ja viettää aikaa paikallisten shamaanien kanssa, jotta ymmärsin, että meillä on pakko olla shamaanijuuria myös Suomessa. Silloin päätin, että kun palaan Suomeen, haluan tutustua tarkemmin meidän omiin luonnonyrtteihin ja etsiä käsiini meidän omat shamaanimme. Nyt minulla oli vihdoista viimein enemmän aikaa käyttää internetiä ja löysin sinun juttusi shamaaniviikonlopusta ja mainitsit, että suomalaisia on pidetty noitakansana. Kuinka paljon tiedät näistä?

Ylipäänsä olisi hienoa tavata joskus pärstätysten, kun juhannuksen jälkeen palaan Suomeen.

Terveisiä Tongalta

Vastaus:

Hei Antti, ja kiitos mielenkiintoisesta yhteydenotosta. Suomalaisesta shamanismista ei tosiaan ole paljon kansien väliin kirjoitettu, viittaukset menevät yleensä Lapin saamelaisiin ja Pohjanmaan jäsenkorjaajiin. Muutamaa heidän jälkeläistään minulla on ollut ilo tavata ja on ollut hienoa huomata, että tehokkaita hoitomenetelmiä yhä käytetään, vaikka nykypäivän shamaanit ja potilaat eivät niistä suurempaa melua pidäkään.

Olen samoilla linjoilla kanssasi, että Suomessakin täytyy olla vahvat shamaanijuuret piilotettuina rakenteina, siitä kertoo jo metsäläinen luonteenlaatumme ja vahva mieltymys joogaan sekä jumalten nektariin alkoholiin, joka tosin on täysin riisuttu lääkinnällisistä ominaisuuksistaan ja sen palauttaminen takaisin lääkinnällisille juurilleen onkin yksi tärkeimmistä osa-alueista, jolla palautetaan suomalaiset noidiksi ja "tuulta" hallitsevaksi shamaanikansaksi.

Mitään erityistä tukea valtiovallalta tähän prosessiin tuskin on odotettavissa, päinvastoin, ellei sitten ruoan hinnan nostamista, palkkojen alentamista ja eläkeiän pidentämistä voida pitää kannusteina kohti luonnollista terveyttä ja suorituskykyä.

Parhaaksi vaihtoehdoksi näenkin heimojen kokoontumisen ja konkreettisen paluun luontoon, ei menneisyyteen, vaan menneisyyden parhaimpia työkaluja yhdistellen nykytietoon, ja tämä onnistuu parhaiten Shamaaniviikonlopuissa, jossa luonnosta kiinnostuneet vaihtavat tietoa ja kokemuksiaan vaivattomasti hauskanpidon lomassa.

P.S. Seuraava Shamaaniviikonloppu järjestetään pian, ota yhteyttä, jos haluat mukaan.

1 kommentti:

Lepantti kirjoitti...

Haha olipa mukavan "mysteerinen" vastaus! Mitään konkreettista ei näköjään saatu tällä kertaa, mutta varmasti meillä on mahdollisuus löytää vaikka kuinka paljon tietotaitoa omasta kulttuuristamme. Odotellaan siis seuraavaa shamaanivikonloppua ja pysytään yhteydessä.

Antti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit