perjantai 5. elokuuta 2011

Lehtokotilot gourmet-ruoaksi



Tästä on tullut jo suosikkini. Valmistaminen on hyvinkin yksinkertaista, joskin aikaa vievää.

1. Pidä kotiloita päivä kaksi paastolla, jotta niiden suolisto puhdistuu mahdollisista myrkkykasveista ja epäsuotuisista bakteereista.

2. Tapa kotilot kiehuvassa vedessä, poista kuorista ja nosta suolapedille vartiksi.

3. Huuhtele kotilot halutessasi ja keitä 10-15 minuuttia, poista vaahto. Kotiloiden keitinveden voi käyttää kosteusvoiteena.

4. Paista kotilot pannulla tai hauduta uunissa, mausta esimerkiksi valkosipulilla ja voilla.

Metsäolosuhteissa kotilot vain keitetään tai paistetaan nuotiolla paksun lehtikerroksen sisällä tai kuumennetaan hiilloksen kera maakuopassa.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

Suositut tekstit