torstai 10. marraskuuta 2011

Vertailussa: Koiratutkat Garmin Astro 320 ja Samsung Xcover 271Nykyaikaisessa metsästyksessä käytetään laajalti koiratutkia paikantamiseen. Itsekin laitteita testanneena tulin lopputulokseen, että kyseessä on hyödyllinen kapistus. Metsässä kun on koiralle monia ansoja: petoeläimiä, eläinloukkuja ja koira saattaa jäädä hihnasta helposti kiinni.

Mielenkiintoinen vaihtoehto elektroniikka- ja eräliikkeiden tarjoamille noin tuhannen euron hintaisille laitteille on matkapuhelimen käyttö lähettimenä ja vastaanottimena. Käytännössä koiran valjaisiin kytketään puhelin lähettämään signaalia ja itse seurataan toisesta puhelimesta koiran liikkeitä kartalta. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti Samsungin "survival"-puhelin, joka kestää pakkasta, vettä ja likaa. Akku Xcoverissa kestää noin vuorokauden paikannus-käytössä. Vastaanottimena voi käyttää nykyaikaista puhelinta, jossa on ominaisuuksina karttasovellus ja gps.

Karttaohjelmana toimii hyvin karttaselain-ohjelmisto, jota pääsee myös testaamaan ilmaiseksi.

Ohjelmiston asentaminen puhelimeen ei ole hankalaa, siirrät vain tiedostot puhelimeen ja asennat, signaali päivittyy karttaselaimen palvelimelle ja sieltä puhelimeen. Kaikenkaikkiaan tälläisellä järjestelmälle tulee hyvin edullinen hinta, parikymppiä karttaselain-käyttömaksua ja puhelimen päivitys sekä mahdolliset koiravaljaat.

Garminin vastaava järjestelmä toimii myös erinomaisesti, hintaa on vain huomattavasti enemmän.

Kysymyksiä ja mielipiteitä aiheesta voi jakaa Luonnonyrtit-blogin Facebook-sivustolla.

Hae tästä blogista

Suositut tekstit